The company of a good friend is like an owner of musk; if you don’t buy anything, you will get the smell of it. The company of a bad friend is like the blacksmith’s bellows; if you are not affected by its black dirt, you will be touched by its smoke.

Monday, November 2, 2009

SELAMAT MAJU JAYA SHUKRI..

Monday, November 2, 2009
Bookmark and Share
Saya memohon maaf sebanyak-banyaknya jika sebelum ini ada karya anak-anak didikku yang tersiar di dada-dada akhbar tetapi aku tidak sedar akan kewujudannya.
Tetapi, kali ini aku sedar apabia teknologi internet dalam pelbagai aplikasi memugkinkan aku bukan sekadar membacabya secara online, malah aku dapat sendiri berinteraksi dengan penulisnya walaupun sekadar melalui alam maya.
Sementelahan pula anak muridku yang ini memiliki blog yang aku letakkan dalam bloglistku. Justeru, aku dapat melihat setiap posting terkini dari masa ke masa.
Aku berasa kagum dengan pencapaian yang anak didikku ini capai dalam tempoh yang sangat singkat. Berjaya menghasilkan 20 karya yang diterbitkan dalam majalah dan akhbar tempatan aku kira satu usaha yang sangat luar biasa. Ia hanya dapat dicerna oleh seorang penggiat sastera yang hardcore.
Justeru, meihat perkembangan tersebut aku rasa masa hadapan beliau dalam dunia puisi dan kesusasteraan Melayu khususnya sangat cerah.
Akhir kata, selamat maju jaya. Teruskan berkarya. Klik di sini untuk ke BLOG beliau.

Facebook Comments

1 PANDANGAN:

Shukri Mohd Ali on November 2, 2009 at 9:58 AM said...

Terima kasih pada cikgu malek dan cikgu norhayati yang memberi tunjuk ajar dalam kesusasteraan melayu...saya rasa cikgu bukan setakat mengajar hanya untuk menjawab soalan peperiksaan,tetapi juga mengajar supaya mendalami ilmu kesusasteraan dan manfaatnya (itulah yang saya dapat ketika di tingkatan enam dulu). terima kasih cikgu!

terima kasih juga kerana sudi 'mempromosikan' saya. hehe. saya ni bukan la hardcore dan luar biasa sangat cikgu...hanya seorang penulis kerdil =)

apa pun,terima kasih atas nasihat dan galakan cikgu!

"perjalanan masih jauh,dan saya masih belajar."

Post a Comment

TERIMA KASIH ATAS KOMEN ANDA...

 

ADUHAI SAGA BLM...

17 Februari 2010 - Booking di Maha Mega Sdn.Bhd.,Tg.Malim

17 Mei 2010 - Terima. Alarm tidak berfungsi. Rujuk ke Karang Saujana, Tg.Malim. Tak terima sebab belum servis pertama.

26 Mei 2010 - 1st service & Repair alarm system - 2 jam. Karang Saujana, Tg.Malim. Ganti Eng.Oil, oil filter & Drain nat(?) Total = RM114.20

2 Jun 2010 - Repair water pipe ring - 3 Jam Karang Saujana, Tg.Malim. Total = RM5 (Ring tak masuk dalam warranty)

BAHAGIAN TAJAAN PENDIDIKAN, KPM

Perkhidmatan Pelajaran

PENGAJIAN AM 900

LAMAN PRA UNIVERSITI SMK KHIR JOHARI, TG.MALIM

TRAFIK

PERSPEKTIF CIKGU MALEQUE Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template