The company of a good friend is like an owner of musk; if you don’t buy anything, you will get the smell of it. The company of a bad friend is like the blacksmith’s bellows; if you are not affected by its black dirt, you will be touched by its smoke.

Tuesday, November 17, 2009

JASAMU DIINGATI, BAKTIMU DISANJUNGI...

Tuesday, November 17, 2009
Bookmark and Share
Alhamdulillah, atas rasa setiakawan yang tinggi serta komitmen yang padu, satu majlis tidak formal bagi meraikan perpisahan Cikgu Zulkifl Muhammad bin Ismail telah diadakan sebentar tadi di Mior Tom Yam, Kalumpang.
Suatu majlis yang bolehlah dianggap sebagai satu usaha untuk menutup "lobang" yang tidak sengaja digali semasa majlis High-Tea yang diadakan di Hotel Grand Kampar pada hari Sabtu yang lepas. Sepatutnya Cikgu Zul merupakan salah seorang tetamu kehormat dalam majlis tersebut, tetapi apakan daya takdir Allah S.W.T. mengatasi tadbir manusia. Tiada seorang pun yang sedar untuk menjemput beliau.
Majlis yang dihadiri 21 orang guru termasuk Cikgu Zul, bermula kira-kira jam 8.15 malam dan berakhir kira-kira jam 10.30 malam. Dalam ucapan Cikgu Zul, beliau melahirkan rasa terima kasih atas usaha yang dilakukan dalam menganjurkan majlis tersebut. Walaupun lebih tiga bulan meninggalkan bumi Khir Joe, namun ingatan terhadap sekolah Khir Joe memang tidak akan terpadam dari kotak ingatan beliau. Maklumlah berada di Khir Joe sejak 1993 hingga 2009. Sehingga kini pun beliau masih berhubung dengan beberapa orang guru di Khir Joe melalu sms.
Beliau juga ada memaklumkan bahawa Institut Aminudin Baki masih memerlukan ramai lagi tenaga pensyarah. Justeru, jika ada sesiapa yang berkelayakan dan berminat, bolehlah mengisi borang yang akan diiklankan di akhbar tempat dalam tahun ini juga.
Terima kasih kepada semua yang bertungkus-lumus dalam menjayakan majlis ini. Harapan kami, semoga Cikgu Zul akan lebih berjaya di IAB, Genting Highland.

Facebook Comments

0 PANDANGAN:

Post a Comment

TERIMA KASIH ATAS KOMEN ANDA...

 

ADUHAI SAGA BLM...

17 Februari 2010 - Booking di Maha Mega Sdn.Bhd.,Tg.Malim

17 Mei 2010 - Terima. Alarm tidak berfungsi. Rujuk ke Karang Saujana, Tg.Malim. Tak terima sebab belum servis pertama.

26 Mei 2010 - 1st service & Repair alarm system - 2 jam. Karang Saujana, Tg.Malim. Ganti Eng.Oil, oil filter & Drain nat(?) Total = RM114.20

2 Jun 2010 - Repair water pipe ring - 3 Jam Karang Saujana, Tg.Malim. Total = RM5 (Ring tak masuk dalam warranty)

BAHAGIAN TAJAAN PENDIDIKAN, KPM

Perkhidmatan Pelajaran

PENGAJIAN AM 900

LAMAN PRA UNIVERSITI SMK KHIR JOHARI, TG.MALIM

TRAFIK

PERSPEKTIF CIKGU MALEQUE Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template