The company of a good friend is like an owner of musk; if you don’t buy anything, you will get the smell of it. The company of a bad friend is like the blacksmith’s bellows; if you are not affected by its black dirt, you will be touched by its smoke.

Thursday, November 12, 2009

DI MANA ADA KEINGINAN, DI SITU ADA TUJUAN...

Thursday, November 12, 2009
Bookmark and Share
Aku sedar dah agak lama tidak "mempeduikan" blog ini lantaran masa aku yang masih 24 jam sehari semalam itu aku peruntukkan lebih kepada blog tingkatan enam [http://t6kjtm.blogspot.com]. Bukan tiada idea nak ditulis, bukan ketandusan ilham untuk dinukilkan, cuma macam falsafah cunfucius kata... tentang Yin-Yang. Kalau kita lebih di sana, maka kita akan kurang di sini. Begitulah sebaliknya.
Hujung minggu lepas aku "berhempas pulas " untuk menyediakan kertas undi online kerana pada hari Isnin (9/11/2009) aku terlibat dalam Pilihan Raya MPPPU. Bukan pandai sangat pun... yang sebenarnya aku memandai-mandai jer... Pertama kali aku nampak pilihan raya boleh dibuat secara online dengan menggunakan Googldoc sewaktu aku membuat borang soal selidik untuk kursus pembinaan blog tempoh hari. Setelah membuat exploration sikit, akhirnya aku rasa memang boleh.
Biasalah, first time guna memang banyak masaah yang timbul. Umpamanya apabila kita telah key-in sesuatu maklumat dalam borang, ia akan masuk ke dalam spreedsheet. Masalahnya jika kita buang maklumat tersebut, dalam rumusan masih ada. Aku ada bertanya pada sifu yang ajar aku masa LADAP di UPSI tempoh hari, tapi email aku tidak dijawab. Akhirnya aku belasah sendiri jer. Caranya kita kena delete dulu maklumat yang kita tak nak kemudian copy sekali lagi fail tersebut. Apabila muncul fail yang baru, summary tersebut akan hilang.
Hari pengundian tiba juga akhirnya. Harapan untuk menggunakan makmal ICT, tidak kesampaian kerana proses pengubahsuaian bilik tersebut masih belum siap sepenuhnya. Akhirnya kami memilih kantin sekolah. Ada sedikit masalah, kerana capaian wifi di kantin tidak begitu baik. Tenggelam timbul dan tercungap-cungap. Namun Alhamdulillah semuanya berlangsung dengan lancar.

Facebook Comments

0 PANDANGAN:

Post a Comment

TERIMA KASIH ATAS KOMEN ANDA...

 

ADUHAI SAGA BLM...

17 Februari 2010 - Booking di Maha Mega Sdn.Bhd.,Tg.Malim

17 Mei 2010 - Terima. Alarm tidak berfungsi. Rujuk ke Karang Saujana, Tg.Malim. Tak terima sebab belum servis pertama.

26 Mei 2010 - 1st service & Repair alarm system - 2 jam. Karang Saujana, Tg.Malim. Ganti Eng.Oil, oil filter & Drain nat(?) Total = RM114.20

2 Jun 2010 - Repair water pipe ring - 3 Jam Karang Saujana, Tg.Malim. Total = RM5 (Ring tak masuk dalam warranty)

BAHAGIAN TAJAAN PENDIDIKAN, KPM

Perkhidmatan Pelajaran

PENGAJIAN AM 900

LAMAN PRA UNIVERSITI SMK KHIR JOHARI, TG.MALIM

TRAFIK

PERSPEKTIF CIKGU MALEQUE Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template