The company of a good friend is like an owner of musk; if you don’t buy anything, you will get the smell of it. The company of a bad friend is like the blacksmith’s bellows; if you are not affected by its black dirt, you will be touched by its smoke.

Monday, May 25, 2009

PERISTIWA 10 ZULHIJAH...

Monday, May 25, 2009
Bookmark and Share

Kira-kira pukul 8.20 malam aku keluar naik Kanz isteri aku... Nak beli barang-barang dapur sikit untuk dibawa balik esok... Kalau ikut plan selepas solat sunat 'Eidul adha...
Sampai kat traffic light 'fly-over' ke Pekan Tg.Malim... aku tak berapa pasti sebuah kereta Proton Waja tu nak terus atau nak berhenti (pada pengamatan aku lah).. Tiba-tiba aku perasan brek ketiga Waja tu menyala... Apala lagi .. masa tu jarak lebih kurang 10 meter.. aku tekan brek lah... akhirnya... singgah jugak muncung Kanz aku kat bumper Waja tu... Aku agak panik seketika apabila kereta aku mati enjinnya... Bila owner Waja tu keluar baru perasaan rupanya warga se Taman Bernam Baru rupanya.. Aku mintak maaf banyak-banyak lah kat dia tu... Apa-apa pun yang menyondol kena bertanggungjawab lah..

Ini lah pengalaman pertama aku melanggar kereta orang.. Alhamdulillah masa tu tak laju... Bila start balik kereta masih hidup... Lepas tu sempat gi kedai beli barang. Lutut masih menggigil nih.. Trauma gak... Pas ni nak hantar keter ke kedai formen pulak... Bumper kereta Waja tu calar balar gak dan termasuk sikit aku tengok... Aduss... Sabar je lah.... Inilah namanya Hari raya Qurban agaknya... Wallhu 'Alam...

Facebook Comments

0 PANDANGAN:

Post a Comment

TERIMA KASIH ATAS KOMEN ANDA...

 

ADUHAI SAGA BLM...

17 Februari 2010 - Booking di Maha Mega Sdn.Bhd.,Tg.Malim

17 Mei 2010 - Terima. Alarm tidak berfungsi. Rujuk ke Karang Saujana, Tg.Malim. Tak terima sebab belum servis pertama.

26 Mei 2010 - 1st service & Repair alarm system - 2 jam. Karang Saujana, Tg.Malim. Ganti Eng.Oil, oil filter & Drain nat(?) Total = RM114.20

2 Jun 2010 - Repair water pipe ring - 3 Jam Karang Saujana, Tg.Malim. Total = RM5 (Ring tak masuk dalam warranty)

BAHAGIAN TAJAAN PENDIDIKAN, KPM

Perkhidmatan Pelajaran

PENGAJIAN AM 900

LAMAN PRA UNIVERSITI SMK KHIR JOHARI, TG.MALIM

TRAFIK

PERSPEKTIF CIKGU MALEQUE Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template