The company of a good friend is like an owner of musk; if you don’t buy anything, you will get the smell of it. The company of a bad friend is like the blacksmith’s bellows; if you are not affected by its black dirt, you will be touched by its smoke.

Monday, May 25, 2009

NOSTALGIA 2004

Monday, May 25, 2009
Bookmark and Share
Sewaktu rasa bosan yang amat sangat ("Bosan giler") bertandang ...sedangkan aku masih bergelut dengan tugasan yang masih tak sudah-sudah, satu sapaan YM terpapar pada screen laptopku...
Sapaanya itu langsung mengimbau kenangan kira-kira 4 tahun lalu sewaktu anak-anak muridku itu berada di Tingkatan 6 Atas. Begitu pantas masa berlari, sepantas itulah rupanya usiaku silih berganti (semakin tua lah tu..) ... A, anak muridku (kalau tak silap Penolong Ketua Kelas masa tu) itu baru sahaja menamatkan pengajiannya di salah sebuah U di utara tanah air. Dia masih melamar-lamar pekerjaan yang tetap walaupun telah bekerja secara sementara di syarikat milik keluarganya.
Lalu aku selongkar kembali album 2004, dan akhirnya aku jumpa gak.. gambar kelas 6AKM dan aku paste di sini. Apa yang menggembirakan hati seorang cikgu ialah kebanyakan mereka dah pun grad... ada sesetangahnya pulak dah register untuk further study. MA atau M.Ed. Syabas!
Harap-harap jangan lupa nawaitu menuntut ilmu itu ya.. dan jangan lupa ikut resmi padi... Dan, jangan ikut resmi ayam. "Bertelur sebiji riuhnya sekampung."

Facebook Comments

0 PANDANGAN:

Post a Comment

TERIMA KASIH ATAS KOMEN ANDA...

 

ADUHAI SAGA BLM...

17 Februari 2010 - Booking di Maha Mega Sdn.Bhd.,Tg.Malim

17 Mei 2010 - Terima. Alarm tidak berfungsi. Rujuk ke Karang Saujana, Tg.Malim. Tak terima sebab belum servis pertama.

26 Mei 2010 - 1st service & Repair alarm system - 2 jam. Karang Saujana, Tg.Malim. Ganti Eng.Oil, oil filter & Drain nat(?) Total = RM114.20

2 Jun 2010 - Repair water pipe ring - 3 Jam Karang Saujana, Tg.Malim. Total = RM5 (Ring tak masuk dalam warranty)

BAHAGIAN TAJAAN PENDIDIKAN, KPM

Perkhidmatan Pelajaran

PENGAJIAN AM 900

LAMAN PRA UNIVERSITI SMK KHIR JOHARI, TG.MALIM

TRAFIK

PERSPEKTIF CIKGU MALEQUE Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template