The company of a good friend is like an owner of musk; if you don’t buy anything, you will get the smell of it. The company of a bad friend is like the blacksmith’s bellows; if you are not affected by its black dirt, you will be touched by its smoke.

Sunday, August 9, 2009

IPHONE 3G dan 3GS VS BLACKBERRY STORM

Sunday, August 9, 2009
Bookmark and Share
Setelah banyak bercakap tentang current issues serta catatan diari kehidupan, kali ini aku nak berkata tentang satu lagi aspek yang turut menjadi kegilean aku. Iphone 3GS agak baru di malaysia, lebih kurang bulan julai. Tapi di US lebih kurang bulan mei. Setakat ini hanya Maxis sahaja yang menawarkan pakej iPhone dalam postpaid plannya. Bagi pengguna talian Celcom kena menunggu seketika lah agaknya. Ataupun Celcom tidak akan membawa Iphone 3GS kerana buat masa ini Celcom sangat berpuas hati dengan Blackberry Storm.
Aku ada terbaca comment seorang pelanggan Celcom yang menggunakan BlackBerry Storm yang menyatakan rasa puas hatinya terhadap jenama tersebut. Menurutnya lagi BalckBerry lebih banyak fitur berbanding iPhone 3GS. Lagipun, pakej Celcom melampau-lampau serta terlalu mahal berbanding harga sebenarnya mengikut USD. Aku rasa bukan apa, ramai yang tergiler-gilerkan brand Apple sebab jenama tu popular. Sebagai perbandingan bolehlah korang semak plan yang ditawarkan oleh Celcom tu..
Satu lagi maklumat yang aku dapat, para pengguna iPhone 3G (tanpa 's') nampaknya tidak tergesa-gesa nak tukar dengan produk baru Apple nih... Tidak banyak beza antara kedua-duanya. Malah, outlooknya 100% sama. Cuma apa yang membezakan antara kedua model itu hanyalah dari segi kelajuan sesuatu aplikasi itu diakses. Menurut maklumat tersebut, kualiti panggilan masih tidak berbeza dengan model yang terdahulu.
Walau bagaimanapun ada juga comment yang aku baca berkata sebaliknya. Dia kata BlackBerry Storm fiturnya terhad dan beliau rasa bosan. Kini beliau telah menggunakan iPhone selama 2 tahun tanpa rasa bosan. Berikut aku pastekan perbandingan antara Iphone 3GS dengan BlackBerry Storm untuk diteliti kalau berminat

Namun, ini semua bukan bererti aku akan tukar handphone aku dalam tempoh terdekat!

Facebook Comments

0 PANDANGAN:

Post a Comment

TERIMA KASIH ATAS KOMEN ANDA...

 

ADUHAI SAGA BLM...

17 Februari 2010 - Booking di Maha Mega Sdn.Bhd.,Tg.Malim

17 Mei 2010 - Terima. Alarm tidak berfungsi. Rujuk ke Karang Saujana, Tg.Malim. Tak terima sebab belum servis pertama.

26 Mei 2010 - 1st service & Repair alarm system - 2 jam. Karang Saujana, Tg.Malim. Ganti Eng.Oil, oil filter & Drain nat(?) Total = RM114.20

2 Jun 2010 - Repair water pipe ring - 3 Jam Karang Saujana, Tg.Malim. Total = RM5 (Ring tak masuk dalam warranty)

BAHAGIAN TAJAAN PENDIDIKAN, KPM

Perkhidmatan Pelajaran

PENGAJIAN AM 900

LAMAN PRA UNIVERSITI SMK KHIR JOHARI, TG.MALIM

TRAFIK

PERSPEKTIF CIKGU MALEQUE Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template